X
تبلیغات
رایتل

سلام بر بییننده گرامی

طرز پخت تنوری ماهی سفید شکم پر  را در جستجوگرها سرچی نمودم و طرز پختهای متععدی خواندم که از همه با احترام و ادب قدر دانی می نمایم ولی انچه که خود در قدیم از پخت ماهی سفید تنوری دیده ام و خورده ام و غذای اصیل و اباءاجدادی می باشد بطور خلاصه به شرح ذیل است

1- اساسا پخت تنوری ماهی سفید هیچگونه افزاینده ای غیر از برگ سبز سیر و مقدار اندکی نمک نیاز ندارد

2- معمولا و بطور اولی ماهی سفید ماده را که در شکم ماهی سفید تخمهای ماهی وجود داشت بصورت تنوری  پخته می شد و ماهی تنوری سفید نر تنوری ندیده ام و شرح پخت ان نیز بصورت ذیل بود

3- تخم ماهی سفید ماده که همان خاویار ماهی سفید که در استان گیلان به ان اشبل  نیز گفته می شود  از شکم ماهی سفید ماده دراورده  بعد از شسته شدن فقط با برگ سبز سیر محلی و اندکی نمک قاطی می شد و دوباره در شکم ماهی سفید قرار می گرفت  و یک سنجاق به شکم ماهی زده می شد تا محتویات تخم ماهی سفید و با برگ سیر قاطی شده با نمک بیرون نریزد. همان ماهی سفید در تنور نانوایی واقع در خانه افراد  قرار داده می شد و با حرارت بسیار ملایم اتش هیزم پخته می شد و بعد از پخته شدن با برنج کته که بدون اضافه کردن هیچگونه روغنی درست می شد مصرف می گردید. بنا بر این مواد اولیه ان مشخص است که عرض نمودم و چیزی دیگری به ان اضافه نمی شد

4- اینجانب اطلاعات پزشکی ندارم تا بلحاظ پزشکی و تجزیه و تحلیل نمایم که چنین ماهی  تنوری بدون هیچگونه روغن با برنج ایرانی بدون هیچگونه ماده افزاینده دیگر حتی یک قطره روغن چه خواصی می تواند داشته باشد؟ ولی در کتابها و تجربیات متعددی متوجه هستم که برگ سبز سیر بسیار مفید است و ماهی سفید بسیار مفید است و تخم ماهی سفید نیز خواص متعددی دارد و روغن می تواند به افزایش چربی بدن انسان منجر شود که در این عذا حتی یک قطره روغن وجود نداشت و ماهی سفید فوق العاده مفید است و امیدوارم افراد وارد به امور تحلیل فرمایند که چنین غذای ارگانیک اباء اجدادی چه خواص ارزشمندی می تواند داشته باشد؟ 

4-- در همه خانه ها  در قدیم نان  در تنور پخته می شد و اینکه گفته می شود ماهی شکم پر تنوری و یا هر گونه کباب تنوری و یا مرغ شکم پر تنوری ویا حتی سیب زمینی تنوری  واقعا تنوری بود و در تنور نان و بعد از پخت نان روزانه  ودر حرارت ملایم تنور پخته می شد  . بدون تردید هر غذایی که اسم تنوری دارد زمانی در واقع در تنور واقعی پخته می شد که اکنون شاید زیاد مقدور نباشد و بجایش امکانات فعلی مانند فرگاز و غیره وجود دارد ولی عوض کردن طرز پخت واقعی و اباءاجدادی امکان دارد باعث فراموشی طرز پخت واقعی یک غذای اباءاجدادی و مانع انتقال درست ان به نسل بعد شود که  شاید زیاد مطلوب نباشد که بخاطر همان این عرایض را نوشتم مواد اولیه و بکاربرده شده ان و طرز پخت سنتی و اباء اجدادی ماهی سفید شکم پر همین است و غیر از این مواد اضافه دیگری نیاز ندارد و خود ماهی وقتی که پخته شد پولکهای ان به  رنگ طلایی سرخ می شود که طعم بسیار خوش ان بسیار لذیذ است و پوست ماهی سفید را می خوردیم  نوش جانتان یک بار این غذا را امتحان فرمایید

  لینک بدرد بخور را با کلیک بر این نوشته مطالعه فرمایید



تاریخ : سه‌شنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1393 | 06:41 ق.ظ | نویسنده : صادق | نظرات (0)


  • paper | بک لینک رپورتاژ | بک لینک دائمی
  • رپورتاژ سایت | خرید رپورتاژ آگهی ارزان قیمت